Wat onze klanten zeggen

"Z.O.N. is minder duur dan gewone uitzendbureaus."

Frans Raijmakers
Gebr. Raijmakers Kwekerijen

Lees Frans' ervaring met Z.O.N.

De korte weg tussen Z.O.N. en de tuinders is een voordeel. Omdat Z.O.N. een uitzendcoöperatie is, hebben eigen mensen inspraak en houden de zaken in de gaten. Je kunt naar een uitzendbureau bellen, maar je krijgt daar geen inspraak. Bij Z.O.N. mag je zelf mee aan het stuur zitten.”

“Ook prijstechnisch is het een voordeel om met een coöperatie te werken. Z.O.N. is minder duur dan uitzendbureaus. En mocht er winst komen, dan mag je ook nog meedelen als je lid bent.”

“Natuurlijk heb je wel eens een akkefietje, maar Z.O.N. is prijstechnisch altijd goed aan de gang gebleven. En Z.O.N. levert nog steeds de mensen die we nodig hebben. Dat is veel waard.”

"Het scheelt gewoon administratieve rompslomp."

Theo Vilier
Vilier Vaste Planten

Lees Theo's ervaring met Z.O.N.

“We zijn lid geworden van Z.O.N. omdat het een coöperatie is, opgericht door tuinders. We doen het samen met kwekers. Dat spreekt ons meer aan dan dat je puur en alleen met een uitzendbureau werkt. En het financieel voordeel spreekt ook mee natuurlijk. Daarom kiezen we al 18 jaar voor Z.O.N.”

“In de winter hebben we meer mensen nodig dan in de zomer. Als je die zelf in dienst neemt, dan is dat allemaal wat moeilijker met verlonen en zo. Bij Z.O.N. is dat makkelijk. Daar zeg je tegen: ‘deze medewerker heeft zoveel uur gewerkt’ en dan krijgt hij betaald. Het scheelt gewoon administratieve rompslomp.”

“Bij andere uitzendbureaus is het wel eens wat vager: wanneer krijgen onze medewerkers het geld, hoe zit het met de papieren? Je ziet soms schimmige praktijken. Maar Z.O.N. is transparant. Bij hen is de verzorging van het papierwerk duidelijk. En medewerkers ervaren vertrouwen.”

“Bij Z.O.N. hebben onze medewerkers een contactpersoon. Ze kunnen hun vragen kwijt bij iemand die hun eigen taal spreekt. Dat is fijn. Naderhand zeggen ze: ‘het klopt ook allemaal wat we hebben afgesproken.’”

"De huisvesting is goed geregeld."

Joan & Nancy Wijnen
Wijnen Anthuriums

Lees Joan en Nancy's ervaring met Z.O.N.

Joan: “25 jaar geleden hadden we een bedrijf van 12.000 meter. Ik had vier mensen in dienst. Die waren een keer op een maandagmorgen allemaal ziek. Vanaf dat moment heb ik besloten het roer helemaal om te gooien. Toen ben ik in zee gegaan met Z.O.N.”

Nancy: “Heb je iemand op kantoor, dan kan die persoon de salarisadministratie makkelijk oppakken. Maar we hebben een vlakke organisatie. Wij zijn manusje van alles. Ontzorging vinden we belangrijk. Dat je er zelf geen werk mee hebt.”

Joan: “De huisvesting is goed geregeld. Mensen zitten niet ergens in één of andere aftandse caravan. Dat past nooit, maar zeker niet meer in deze tijd.”

Nancy: “Dat geldt ook voor de fiets die mensen krijgen om op hun werk te komen. Mensen zijn dan tevreden. Bij andere uitzendbureaus zie je dat niet.”

Joan: “Tuurlijk is er wel ooit iets. Je wilt elkaar geen kiekeboe spelen. Maar over het algemeen worden problemen altijd goed opgelost. Ik ben tevreden over Z.O.N. Anders was ik al lang weg geweest.”